Thumbnail

Danmarks grønneste storby

Som ung politiker betyder klodens fremtid meget for mig. Her skal vi også kæmpe lokalt. Borgerne, virksomheder og kommunen kan gøre meget, og jeg vil arbejde intenst for at mindske CO2 udledningen og samt beskytte og udvide de grønne områder, vi har i byen. At skabe en grøn storby, hvor der er plads til grønne områder, og hvor klimaet bliver vægtet højt, er vigtigt for Venstre

Blandt andet vil vi have:

1. Danmarks grønneste storby i 2025

  • Odense skal være Danmarks grønneste storby. Det bliver vi ved at plante flere træer og lave grønne områder både tæt på byen og i forstæderne. Det gør os til en attraktiv by både for mennesker og dyrelivet, der lever i biodiversiteten.

2. Minimum 35.000 elbiler i 2025 

  • Hvis odenseanere skal købe elbiler, skal man kunne se, hvor den skal lades op. Derfor skal vi have 35.000 elbiler i 2025, det vil vi nå ved at skabe de bedste muligheder for at være elbilsejer i Danmark.

3. Kommunens egen bæredygtighed

  • Kommunen skal gå forrest. Vi skal lave grønne renoveringer, der mindsker energiforbruget og indkøbe bæredygtigt

4. Gas på Fjernvarme Fyn udfases

  • Kullet er snart væk på Fynsværket og skal erstattes af gas. I en tid hvor kullet næsten er udfaset, skal vi allerede nu begynde at kigge på, hvordan vi hurtigst muligt kan komme på helt grønne energiformer.

I fremtiden skal vi blive ved med at bevare og udvikle på vores grønne områder rundt omkring i byen. Det gælder både i midtbyen og i forstæderne. Vi skal som kommune hjælpe til, at flere private aktører vælger at investere med klimavenlige løsninger i byen. Om det handler om at sætte flere solceller eller ladestandere op i byen, så skal kommunen stå klar med åbne arme og indgå i en positiv dialog

Mange af de helt store visioner på klimaområdet kommer naturligvis fra Christiansborg, men det skal selvfølgelig ikke være en sovepude for os som kommune, for der er mange ting, vi kan gøre for at sikre, at vi bidrager til at Danmark fortsat er et grønt foregangsland.